ГолосUA
13:11 03/10/2010

Росіяни хочуть встановити пам’ятник на місці аварії літака Качинського, Польща поки не дала згоди

Керівництво Смоленської області вирішило поставити пам’ятник на місці катастрофи літака Ту-154М, яким 10 квітня прямував на Катинські врочистості польський президент Лєх Качинський з делегацією.

Про це повідомив речник губернатора Смоленської області Андрєй Євсеєнков.

За його словами, росіяни запропонували польській стороні спільне оголошення міжнародного конкурсу на відзначення пам’яті місця катастрофи. Речник смоленського губернатора зазначив, що наразі Польща не надала своєї підтримки. На думку А. Євсеєнкова, це може випливати з факту, що триває слідство і досі не встановлено причин катастрофи.

Попри те, керівництво Смоленської області прийняло рішення, щоби в першу річницю трагедії, 10 квітня 2011 року, встановити кам’яну вертикальну плиту, яка інформуватиме, що саме в цьому місці сталася страшна трагедія, у якій загинув президент Польщі, сказав речник. Поки що на місці катастрофи стоїть символчний камінь, біля якого завжди лежать квіти і горять лампадки. Поблизу стоїть кілька католицьких хрестів.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 літак Ту-154М, що виконував рейс з Варшави до Смоленська, зазнав аварії при заході на посадку. Він впав в 300-400 метрах від злітно-посадкової смуги аеродрому "Північний". Всі 96 пасажирів, які знаходилися на борту авіалайнера, у тому числі президент Польщі Лех Качинський, загинули.

За матеріалами: Польське радіо для закордону

  />  

Читайте также по теме