ГолосUA
13:27 16/06/2010

Росіяни і казахи витісняють українців з перевалок зерна у портах — президент УЗА

Російські та казахські зернотрейдери можуть витіснити українських експортерів з перевалочної інфраструктури в українських портах.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, передав кореспондент ГолосUA.

“Сьогодні українські експортери не мають кредитних ліній, які відкриті для міжнародних експортерів з Росії та Казахстану. Це призводить до того, що наші експортери не укладають договори на перевалку у портах України. Це може призвести до того, що уся наша перевалочна інфраструктура буде обслуговувати Росію та Казахстан. Також це може сприяти витісненню нас зі світового ринку зерна”, — сказав він.

За інформацією фахівця, наразі в одному з українських портів вже стоїть казахський корабель з зерном.

Разом із тим він повідомив, що за останні вісім років модернізовані і добудовані перевалки у портах за рахунок приватного капіталу, що прийшов в Україну. “Наразі ми доросли до того, що можемо експортувати 35 мільйонів тонн на рік, і декілька великих компаній прийняли рішення, що розпочнуть будувати нові перевалки у портах України”, — сказав Володимир Клименко.

І. Носальська />  

Читайте также по теме