ГолосUA
15:04 01/09/2010

Росіяни мають 20 днів, щоб заплатити за “Луганськтепловоз”, але тепер вже майже 500 мільйонів гривень (додано ГОЛОС)

“Брянський машинобудівний завод” має ще 20 днів на перерахунок Фонду державного майна України майже 500 мільйонів гривень за ВАТ “Луганськтепловоз”.

Про це заявив голова Фонду держмайна України (ФДМУ) Олександр Рябченко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

ГОЛОС

“Наразі росіяни знаходяться у ситуації, коли мусять виплатити нам гроші — 410 мільйонів гривень, з яких 40 вони вже сплатили як гарантійний внесок за участь у конкурсі, а ми повинні будемо повернути їм 293 мільйони гривень, коли отримаємо рішення суду про це. Поки що такого рішення немає”, — повідомив він.

За словами голови Фонду, 30 серпня було останнім днем розрахунку росіян за “Луганськтепловоз” разом з пенею. “Кошти не надійшли і ситуація наразі така: вони повинні сплатити 410 мільйонів гривень плюс 20% від цієї суми — 82 мільйони гривень штрафних санкцій і плюс ще 2 мільйони гривень пені. Через це сума, за яку “Брянський машинозавод” може придбати сьогодні завод — 494 мільйонів гривень”, — пояснив О. Рябченко.

За його словами ФДМУ вже надіслав листа російському інвестору з пропозицією розірвати угоду про купівлю-продаж за згодою сторін. “В них є на прийняття рішення 20 днів. Якщо вони протягом цього часу не приймуть рішення, то тоді нам доведеться звертатися до суду і розривати угоду в судовому порядку”, — сказав голова Фонду.

Взаємозалік, як зазначив О. Рябченко між Фондом і “Брянським машинобудівним заводом” може відбутися лише після відповідного рішення суду та постанови Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, 29 червня 2010 року ФДМУ уклав угоду купівлі-продажу ВАТ “Луганськтепловозу” з “Брянським машинобудівним заводом”. 29 липня інвестор мав сплатити кошти, кошти сплачені не були і згідно постанови суду та законів України підприємству необхідно або сплатити кошти, або ж розірвати угоду.

А. Береза />  

Читайте также по теме