ГолосUA
09:48 24/08/2010

Росіяни також святкуватимуть 75-річчя Стаханівського руху

Делегація з «малої Батьківщини» Олексія Стаханова — Липецької області Росії — візьме участь у святкуванні 75-річчя стахановського руху, яке пройде 28-30 серпня в місті Стаханов Луганської області України.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку РФ.

Відповідне розпорядження підписав глава регіону Олег Корольов. До складу делегації увійшли начальник обласного управління інвестицій і міжнародних зв’язків Ігор Маленко і глава Ізмалковського району Володимир Коршиков.

Ізмалковський район є Батьківщиною оспіваного в радянські часи героя-трудівника Олексія Стаханова. Він народився у 1905 році в селі Лугова Ливенського повіту Орловської губернії (нині Ізмалковського району Липецької області). Потім у 1935 році Стаханов прогримів на всю країну. Як запевняла влада, що шукала для радянських людей приклади трудового героїзму, простий шахтар Стаханов нарубав 102 тонни вугілля за зміну, виконавши 14 трудових норм. З того часу по всьому СРСР спалахнув рух трудових ентузіастів-стахановців.

Візит липецької делегації на ювілей має за мету активізацію міжрегіонального, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва Липецької області з регіонами України.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме