ГолосUA
12:11 23/03/2009

Росіяни залишили конференцію з газотранспортної системи

Російська делегація покинула Міжнародну інвестиційну конференцію з питань модернізації української ГТС після оголошення церемонії підписання підсумкової спільної декларації. />  

Як повідомив УНІАН, про це заявив заступник голови правління ВАТ «Газпром» Валерій Голубєв.
 

За його словами, подальший розвиток конференції делегації Росії не цікавий. «Нам не цікаво те, що буде далі. І так все ясно… Нам шкода, що Україну втягнули в європейські розборки», — сказав Голубєв.
 

У свою чергу, міністр енергетики Росії Сергій Шматко висловив думку, що навряд чи підсумки цієї конференції будуть цікаві самій Україні. Члени української делегації заявили про те, що Україна будує плани з банками та їм, безумовно, є інтерес надавати кредитні кошти. Інтерес же Росії полягає в тому, щоб українська ГТС була модернізована і гарантувала безперебійну роботу на тривалий період.
 

Раніше заступник голови правління ВАТ «Газпром» Валерій Голубєв заявив, що сума, необхідна для модернізації української ГТС, повинна бути в 10 разів більше тієї, яка обговорюється на міжнародній інвестиційній конференції з модернізації української ГТС, що проходить у Брюсселі.
 

Сьогодні після підписання підсумкового документа міністр палива і енергетики Юрій Продан і перший заступник глави НАК “Нафтогаз України” Ігор Діденко на конференції представили майстер-план модернізації ГТС України.
 

Нагадаємо, 23 березня Україна і ЄС підписали декларацію за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української газотранспортної системи. Згідно декларації, Україна зобов’язалася створити прозорий газовий ринок.

 

Читайте также по теме