ГолосUA
14:30 11/01/2009

«РосУкрЕнерго» підтвердила купівлю контрольних пакетів облгазів

Компанія "РосУкрЕнерго", 50% якої належить російському "Газпрому", підтвердила, що придбала контрольні пакети низки українських газопостачальних компаній (міськ- і облгази), що дозволило їй сконцентрувати 75% ринку поставок природного газу кінцевим споживачам. Про це в інтерв’ю російській газеті "Ведомости" повідомив власник 45% акцій РУЕ український бізнесмен Дмитро Фірташ. />  

"Необхідно розуміти, що РУЕ придбала контрольні пакети облгазів в Україні і контролює 75% обсягу газу, що продається в Україні (майже 50 млрд куб. м газа щорічно). Газ реально продає не "Нафтогаз" України", а облгази", — сказав Д.Фірташ.
 

Він підкреслив, що на відміну від попередніх посередників при поставках газу в Україну ("Ітера" та Eural Trans Gas), "РосУкрЕнерго" змогла перелаштуватись і увійти на внутрішній ринок України.
 

"Щоби ми не казали, Україна — це величезний ринок. Я вважаю, що РУЕ зробила хорошу роботу для організації поставок газу в Україну і збору грошей для розрахунків з "Газпромом", — сказав Д.Фирташ.

 

Читайте также по теме