ГолосUA
07:08 19/07/2010

Розпочалася активна фаза українсько-американських навчань «Сі бриз — 2010»

Виходом кораблів та катерів у Чорне море розпочалася активна фаза українсько-американських навчань “Сі бриз – 2010”.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

У морі перебуває 15 кораблів та катерів, серед яких 7 кораблів та 1 катер Військово-Морських Сил Збройних Сил України, 3 катера Державної прикордонної служби України, 1 корабель ВМС США, 1 корабель та 2 катери ВМС Туреччини.

Першим о четвертій годині ранку з Практичної гавані Одеси вийшов рейдовий тральщик “Генічеськ”, а згодом – морський тральщик “Черкаси”, які за задумом навчань здійснили проводку за тралами інших кораблів та катерів.

Кораблі та катери, розподілені за тактичними групами, працюють у морі у визначених районах: корвет “Тернопіль” ВМС ЗС України з фрегатом “Тейлор” ВМС США та фрегатом “Явуз” ВМС Туреччини; великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський” – з середнім десантним кораблем “Кіровоград”; морський тральщик “Черкаси” – з рейдовим тральщиком “Генічеськ”; корвет “Придніпров’я” — з ракетним катером “Калкан” ВМС Туреччини та двома катерами морської охорони Державної прикордонної служби України.

Для участі у роботі водолазної групи та медичного забезпечення навчань у море вийшов санітарний катер “Сокаль”.

Протягом першого дня активної фази навчань “Сі бриз – 2010” у повітрі свої завдання разом з кораблями відпрацювали два літака Бе-12, один Ан-26 та вертоліт Мі-14 морської авіації ВМС ЗС України. В подальшому вони здійснюватимуть пошуково-рятувальне забезпечення навчань у морі, братимуть участь у навчанні з протиповітряної оборони кораблів, з пошуку, рятування та евакуації постраждалих.

У береговому компоненті навчань “Сі бриз – 2010”, який перебуває на загальновійськовому полігоні “Широкий лан” у Миколаївській області, відповідно до плану навчань триває командно-штабне комп’ютерне навчання з багатонаціональним штабом батальйону.

До складу об’єднаного батальйону морської піхоти, окрім підрозділів морської піхоти ВМС Збройних Сил України, входить аеромобільна рота Сухопутних військ Збройних Сил України, а також грузинський та молдовський піхотні взводи, які на період навчань діють у складі українських рот морської піхоти. У багатонаціональному штабі батальйону морської піхоти працюють українські, американські, грузинські та молдовські офіцери. />  

 

Читайте также по теме