ГолосUA
12:05 01/10/2008

Розпочалася чергова ротація українських миротворців у Косово

Сьогодні розпочалася чергова – одинадцята – ротація національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР у Косовому.

Як повідомили кореспонденту Голос.UA у прес-службі Міністерства Оборони, сьогодні зранку з Дніпропетровська до столиці Косового міста Приштіни вилетів літак “McDonnell Douglas-82” з першою групою українських миротворців – 99 чоловік – на борту. В цей же день до Києва повернуться 80 військовослужбовців попередньої ротації.

Протягом наступного етапу ротації, який заплановано провести 10 жовтня, до Косового буде доставлено ще 78 військовослужбовців “УкрПолбату” нової ротації, а в Україну повернеться 97 миротворців. Загалом в рамках чергової ротації у Косовому буде замінено 180 українських миротворців.

Як повідомили у прес-службі, 7 жовтня до Косового вантажним літаком Ан-12 буде доставлено ще 3 миротворця “УкрПолбату”, необхідні матеріальні засоби, розхідні матеріали і запчастини для техніки та обладнання українського миротворчого контингенту.

Основу національного контингенту спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР у Косовому нової 11-ї ротації складає 1-й парашутно-десантний батальйон 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади 6-го армійського корпусу, що дислокується на Дніпропетровщині. Незначну частину штатного батальйону доповнюють спеціалісти з інших частин.

Наказом Міністра оборони України на посаду командира національної складової “УкрПолбату” нової ротації призначено начальника штабу — першого заступника командира 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади підполковника Олександра Коміссарова.

Довідка: Підрозділи Збройних Сил України виконують миротворчі завдання у Косовому з 1 вересня 1999 року. Серед основних завдань, що покладаються на особовий склад національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР — патрулювання, забезпечення безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди, охорона історичних пам’ятників тощо.

 

Читайте также по теме