ГолосUA
15:15 07/05/2009

Розпочався саміт ініціативи ЄС «Східне партнерство»

Президент України Віктор Ющенко бере участь в Установчому саміті ініціативи Євросоюзу «Східне партнерство», який відбувається сьогодні у Празі. У ході засідання Саміту Президент України має намір представити позицію нашої держави відносно нової ініціативи, повідомила прес-служба глави держави. />  

Президент України також хоче підтвердити намір нашої держави відігравати активну та консолідуючу роль у процесі реалізації проектів у рамках «Східного партнерства» за участю інших держав-партнерів. А за підсумками Установчого саміту буде затверджено заключну декларацію.
 

Ще перед початком роботи саміту Віктор Ющенко провів короткі зустрічі з Президентом Європарламенту Гансом-Гертом Поттерінгом, Прем’єр-міністром Швеції Фредріком Райнфельдтом та Прем’єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде, під час якої було обговорено перспективи цієї ініціативи.
 

Довідка ГолосUA: Головною метою «Східного партнерства» є створення необхідних умов для прискорення політичної асоціації та подальшої економічної інтеграції між Європейським Союзом і зацікавленими країнами-партнерами (Україна, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Молдова, Грузія). Істотне посилення політики ЄС щодо країн-партнерів досягатиметься через розвиток особливого східного виміру Європейської політики сусідства. З цією метою «Східне партнерство» буде прагнути підтримання проведення країнами-партнерами політичних і соціально-економічних реформ та сприятиме наближенню до Європейського Союзу.

 

Читайте также по теме