ГолосUA
13:14 02/04/2010

Розподіл комітетів — це справа не юридичної, а політичної боротьби — політолог

Розподіл комітетів — це справа не юридичної, а політичної боротьби.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив політолог Євген Копатько.

“Це справа, навіть, не юридичної, це справа політичної боротьби. Я вважаю, що у даному випадку може буди юридичне підгрунтя для опозиції, для влади. Однак ми бачимо аргументи як з одної, так і з іншої сторони (коаліції — ред.). Проте, існують в деяких питаннях і у законодавстві суперечливі моменти. Очевидно, що якість профільних домовленості були, і а як вони будуть використовуватись далі — покаже час”, — відзначив він.

При цьому, на думку Є.Копатька, для опозиції головне зараз консолідуватись.

“Для опозиції зараз найголовніше консолідуватись, тому що вони перенесли теми, які були при владі до опозиції й зараз ніяк не можуть домовитись, хто там головний. Я переконаний, там повинна бути така собі консолідація, а вже потім вони повинні робити якісь сумісні кроки, які дозволять відстоювати чітко свої позиції”, — вважає політолог.

Нагадаємо, 2 квітня народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко зранку заблокували парламентську трибуну з вимогою не дати можливості розглянути проект постанови про парламентські комітети.

1 квітня голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів не має наміру віддавати опозиції комітети (бюджетний, регламентний, з питань правосуддя, свободи слова, боротьби з організованою злочинністю — ред.).

О.Оснач

 

Читайте также по теме