ГолосUA
13:29 10/09/2009

Розпуск парламенту не призведе до покращення ситуації – експерт

Саморозпуск Верховної Ради або її розпуск Президентом України не означатиме, що ситуація в політичній кризі зміниться на краще.

Таку думку кореспонденту ГолосUA висловив політолог заступник секретаря РНБО Дмитро Видрін

“Розпуск зовсім не означає, що щось зміниться на краще. Це означає, що щось може покращитись. Це шанс. Дії парламенту мають бути спрямовані на максимальне використання цього шансу на позитивні зміни, на збереження парламенту. А вибори — це нехай ілюзорний, нехай не стовідсотковий, навіть не п’ятдесятивідсотковий, але якийсь шанс на оновлення української еліти”, — сказав він.

Водночас політолог зауважив, що винною за ситуацію, коли доводиться говорити про черговий розпуск напередодні виборів, необхідно вважати політичну еліту: “Винна еліта, яка свої прагнення до особистих благ обміняла на явно непрацюючу політичну конструкцію. Коли парламент був сформований, українська еліта, українські політики розуміли, що парламент у нинішньому складі, у складі, про який ми зараз говоримо, працювати не здатен. В умовах низької політичної культури не може працювати коаліція, це всім очевидно. І очевидність того, що парламент не працюватиме, обміняли на якісь свої гіпотетичні блага. Нехай парламент не працює реально, зате я встигну увірвати якісь можливості, я отримаю захист від кримінальних справ. Я дістану можливість рейдерського захоплення чужого бізнесу. Ось ці всі можливості і обміняли на непрацюючий парламент”. />  

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме