ГолосUA
11:03 09/04/2010

Розшукуваний екс-мер Боделан повернувся в Одесу

Колишній міський голова Одеси Руслан Боделан повернувся в Одесу.

Прибуття Р. Боделана обіцяли зробити помітною подією. Цим опікується, як повідомлено, “комітет зустрічі законного мера Одеси”. Серед тих, хто очікував на прибуття авіарейсу — родичі Руслана Боделана, його соратники та друзі. Серед зустрічаючих, очікували і депутата від Партії Регіонів Вадима Колесніченка.

З огляду на те, що проти Р. Боделана було порушено низку кримінальних справ прокуратурою, очікують реакції саме цієї установи. Кримінальні справи щодо зловживання службовим становищем проти Руслана Боделана були відкриті у квітні 2005 року. За інформацією прокурора Одеської області Вадима Присяжнюка, ці справи ніхто не закривав.

Р. Боделан був одним із тих українських політиків, які після помаранчевої революції виїхали за межі країни і правоохоронці їх оголосили у розшук як тих, хто, порушував закон під час перебування на посадах. Вірогідніше всього, що з часу поспішного виїзду з України він перебував у Санкт-Петербурзі.

Напередодні можливого приїзду Р. Боделана у Верховній Раді з’явився проект постанови про призначення позачергових виборів мера Одеси. За попередніми даними, ініціатори дочасних виборів пропонують провести їх в останню неділю 70-денного терміну з дня набуття чинності цього документа. Декілька тижнів тому в пресі з’явилось чимало повідомлень про те, що Р. Боделан є потенційним кандидатом на цих виборах. Однак у повідомленнях з посиланням на самого Р. Боделана, участь в таких виборах у випадку їхнього проведення виглядала неконкретною. Натомість, як нібито заявляв колишній мер, його веде до Одеси перш за все прагнення побачити рідних та бажання послужити рідному місту й Україні.

Теперішній мер Одеси Едурад Гурвіц переміг на виборах в Одесі у 2006 році, набравши більше половини голосів.

За матеріалами: Бі-бі-сі

 

Читайте также по теме