ГолосUA
09:20 20/07/2010

Розслідування справи про розбещення дітей в “Артеку” затягується через відмову їх матері дати дозвіл на проведення слідчих дій — Генпрокуратура

Генпрокуратура пояснює уповільнення розслідування кримінальної справи про розбещення дітей в “Артеку” відмовою їх матері дати дозвіл на проведення слідчих дій.

Про це заявив представник Генпрокуратури.

"Триває розслідування кримінальної справи. За викликом слідчого продовжує ходити на допити Дмитро Полюхович… Там проблема з матір’ю, вона не дає дітей для того, щоб з ними можна було провести будь-які слідчі дії. Це в принципі і гальмує слідство", — сказав він. /> За його словами, депутати від БЮТ, зокрема Віктор Уколов, Руслан Богдан і Сергій Терьохін, проходять по цій справі як свідки.

Водночас, як повідомив Руслан Богдан, ця справа перебуває на стадії закриття. "Були допити зі мною, але зараз, я так розумію, немає жодного сенсу в цьому. Вони в принципі визначилися, їм тільки не вистачає політичної волі зробити заяву. (Ця справа) на стадії закриття, наскільки мені відомо", — сказав Богдан.

Він підкреслив, що спочатку справа про розбещення дітей використовувалося для політичних ігор і баталій. "Там нічого не було з самого початку, там все базувалося на словах матері", — зазначив депутат.

У свою чергу Сергій Терьохін тільки нагадав рішення слідчої комісії парламенту у "справі педофілів", яка заявила про відсутність підтверджень причетності Терьохіна та Богдана до дій сексуального характеру відносно потерпілих дітей.

Нагадаємо, жовтні 2009 року "регіонал" Вадим Колесніченко заявив про те, що до нього звернулася мати двох дітей, яких нібито зґвалтували високопосадовці в Міжнародному дитячому центрі "Артек". Пізніше в ЗМІ з’явилася інформація про причетність до цієї справи гендиректора "Артека" Бориса Новожилова, а також Уколова, Богдана і Терьохіна. Всі вони спростували свою причетність до цієї справи.

За матеріалами: Українські новини
 

Читайте также по теме