ГолосUA
10:12 25/01/2010

Рятувальники виявили тіла 14 загиблих в авіакатастрофі біля берегів Лівану

Рятувальники виявили тіла 14 людей на місці краху літака Boeing 737, що розбився біля берегів Лівану.

Зараз в районі авіакатастрофи продовжуються пошуково-рятувальні роботи, проте ефіопська авіакомпанія Ethiopian Airlines, якій належав літак, заявила, що не має в своєму розпорядженні будь-яких відомостей про тих, хто вижив в результаті авіакатастрофи.

Глава Ethiopian Airlines Гірма Ваке на спеціальній прес-конференції, що відбулася в столиці Ефіопії м. Аддіс-Абеба, також повідомив, що не має в своєму розпорядженні якої-небудь інформації про те, чи став причиною трагедії терористичний акт.

Тим часом з’явилася інформація про те, що жителі ліванського побережжя бачили "вогняну кулю", падаючу в морі в місці катастрофи.

Ліванська влада оголосила сьогоднішній день днем трауру по загиблих в результаті авіакатастрофи. Прем’єр-міністр Лівану Саад аль-Харірі відвідав міжнародний аеропорт Бейрута для зустрічі з родичами пасажирів нещасливого рейса.

Раніше сьогодні рятувальники виявили місце краху літака Boeing 737, що вилетів з Бейрута. "Літак впав в 3,5 км на захід від прибережного села Наамех", — повідомив сьогодні журналістам, які прибули в міжнародний аеропорт Бейрута, міністр транспорту Лівану Газі аль-Аріді.

Однією з причин краху Boeing 737 називають погані погодні умови — незабаром після вильоту літака з аеропорту Бейрута почалася сильна гроза. Президент Лівану Мішель Сулейман заявив, що, за попередніми даними розслідування, літак розбився не в результаті диверсії.

Літак авіакомпанії "Ефіопські авіалінії" (Ethiopian Airlines) з 83 пасажирами і 7 членами екіпажа на борту впав в Середземному морі після вильоту сьогодні вранці з Бейрута (Ліван) до Аддіс-Абебу. Серед пасажирів були 54 громадяни Лівану, 22 громадяни Ефіопії, два британці, а також громадяни Канади, Росії, Франції, Іраку і Сірії.

За матеріалами: Reuters

 

Читайте также по теме