ГолосUA
10:30 21/11/2010

Саміт Україна-ЄС не матиме жодних конкретних результатів — Голуб

 

Зараз немає резону говорити про прогнози відносно результатів Саміту Україна-ЄС, оскільки нічого конкретного ці переговори Україні не принесуть.

 

Таку думку висловив депутат від Комуністичної партії України Олександр Голуб в інтерв'ю українському тижневику.

 

О. Голуб зазначив, що відносно питань євроінтеграції Україні необхідно “попрощатися з ілюзіями”.

 

Думаю, сьогодні немає особливої необхідності обговорювати якісь нюанси майбутнього саміту Україна-ЄС, оскільки цілком очевидно, що ми як країна в черговий раз отримаємо дірку від бублика, а не спрощений візовий режим або, як сьогодні модно говорити, новий меседж. У нас же політики — починаючи від Президентів, віце-прем'єрів і закінчуючи депутатами — тільки й роблять, що їздять по різних країнах і збирають меседжі. Вони вже не соромляться і прямо кажуть: дайте нам меседж. І крім меседжів вони більше нічого не отримують”, — запевнив комуніст.

Нардеп висловив переконання, що реальна інтеграційна політика на пострадянському просторі якраз і може надати нам додаткові ресурси для розвитку. У першу чергу мова йде про енергоносії та ринки збуту, які є в Казахстані, Росії та Білорусі. “І якщо ми не будемо розвивати даний вектор, то можемо їх остаточно втратити. Наступний напрямок — це, безумовно, розвиток відносин з Китаєм. Я абсолютно впевнений в тому, що якщо розробити довгострокові програми співпраці з КНР і Російською Федерацією, то ми отримаємо інвестицій не менше, ніж сьогодні отримуємо кредитів від МВФ під кабальні відсотки”, — сказав він.

 

Окрім того, О. Голуб відзначив, що Президент України Віктор Янукович абсолютно правильно визначив ще один напрямок співпраці — це Латинська Америка. “Там існують величезні ринки, на яких є попит на наші товари, технології та фахівців”, — додав депутат.

 

За матеріалами: Киевский ТелеграфЪ

Читайте также по теме