ГолосUA
16:02 04/12/2009

Саміт “Україна-ЄС”: жовте світло та жовта картка для уряду

Саміт “Україна-ЄС” буде проміжним, і ніхто з керманичів країни не очікує великих результатів, в тому числі підписання угоди.

Таку думку висловив директор Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко, передав кореспондент ГолосUA.

“Буде підписано певну угоду, а сама угода з’явиться не раніше наступного року, вже з новим Президентом”, — зауважив експерт.

“Характер саміту — це жовте світло на шляху до європейської інтеграції, не червоне, але і не зелене… У той же час — це жовта картка нинішньому українському керівництву через невиконання зобов’язань перед ЄС”, — підкреслив В. Фесенко.

При цьому експерт додав, що необхідно продовжувати жорсткий переговорний процес, фіксуючи інтереси України.

Директор GMT Group, політолог Анатолій Луценко з цього приводу додав, що Україна не відповідає європейським стандартам, “і візьмуть нас туди тільки тоді, коли ми будемо структурно адекватні європейському державному організмі, в який ми хочемо інтегрувати”.

“Нас не беруть до Європи не тому, що президентські вибори, а тому, що ми для Європи адміністративна абракадабра, яка навіть не має збалансованої конституційної моделі”, — зауважив він.

А. Штепура

 

Читайте также по теме