Головний державний санітарний лікар України у зв’язку з початком нового навчального року звертає увагу на те, що потрібно направити максимум зусиль на те, щоб діти у школах харчувалися максимально природними продуктами.
Про це повідомили у прес-службі МОЗ.
«Сьогодні лише кожен десятий випускник закінчує школу здоровим. Решта під час навчання отримує букети хронічних захворювань. Хвороби органів травлення тримають лідерство у цій невтішній статистиці», — наголосив Сергій Риженко.
З метою попередження захворювань органів травлення, Міністерством охорони здоров`я України спільно з Міністерством освіти та науки України було підготовлено ряд нормативно-правових актів, якими забороняється замовляти, приймати та використовувати для школярів продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.
Головний державний санітарний лікар також наполягає на забороні торгівлі у школах та прилеглих торгівельних точках газованими напоями, чіпсами та продуктами з генномодифікованими організмами.
«У їдальнях навчальних закладів надлишок цитрусових та ковбас сумнівного походження краще замінити на молочні та м`ясні вироби, які містять усі необхідні поживні речовини та вітаміни», — наголошує Сергій Риженко.