ГолосUA
12:35 16/02/2009

Саркозі не захотів сидіти за алфавітом

Президент Франції Николя Саркозі погрозив бойкотом ювілейного квітневого саміту НАТО, якщо йому не нададуть право вибору місця за круглим столом.

Як повідомила радіостанція Контакт, французький лідер відмовився діяти за правилом розсадження учасників засідання за алфавітним покажчиком, вважаючи необхідним для себе сидіти поряд з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером.

Згідно з інформацією радіостанції, в НАТО пішли назустріч президентові Франції, чия країна спільно з Німеччиною прийматиме зустріч альянсу у верхах. Зокрема, досягнута домовленість що Саркозі на відкритті саміту сидітиме праворуч від генсека НАТО, а федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель — зліва.

Проте після того, як камери залишать залу, лідери НАТО сядуть за встановленим алфавітним порядком.

Очікується що на ювілейному саміті НАТО з нагоди 60-річчя цієї військово-політичної організації, який відбудеться 3-4 квітня у французькому Страсбурзі і німецькому Кілі, буде оголошено про повернення Франції до військової структури альянсу.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...