ГолосUA
08:11 06/05/2009

Саркозі проти євроскептицизму

Франція вважається  членом ЄС, що є однією із найбільших держав євроскептиків, саме тому президент Саркозі у своєму зверненні до французьких виборців за місяць до загальних виборів у Європарламент приділив особливу увагу саме проблемам ЄС. Про це пише британське видання The Financial Times

За офіційнимии даними лише трохи більше 50% громадян Франції оцінюють членство своєї держави у ЄС як необхідне.

Саме тому, — повідомляє The Financial Times,  Саркозі який  святкує другу річницю перебування на посаді президента Франції, вчора активно поспілкувався  із 4,000 аудиторією у південному місті Нім, відзначивши провидну роль Франції та свої успіхи у боротьбі із економічною кризою та геополітичними суперечками (наприклад, врегулювання російсько-грузинського конфлікту) під час головування в ЄС (липень -грудень 2008) 

"Вибори до європарламенту, що відбудуться у червні, стануть важливою оцінкою діяльності всіх лідерів західної Європи,- наголошує The Financial Times,- тому не дивно, що всі вони зараз активно намагаються провести вдалу політичну кампанію".

Тьєрі де Монбріаль, президент Французького інституту міжнародних відносин, думку якого наводить The Financial Times, вважає, що червневі вибори до європарламенту можуть виявитися невтішними для діючих урядів країн ЄС і поставлять під сумнів принципи європейської демократії.

Зокрема, для Гордона Брауна, прем’єра Британії, ці вибори можуть бути фатальними, адже за всіма соцопитуваннями його рейтинг, разом із Лейбористською партією, критично низький. />

(Леся Дубенко)

Читайте также по теме