ГолосUA
14:15 21/02/2010

«Сбербанк России» готовий вкладати в Україну сотні мільйонів доларів

Російські інвестори готові вкладати гроші в українську економіку у випадку визначеності й стабільності ситуації у державі хоча б на середньострокову перспективу, — заявив під час чергового засідання Фінансового прес-клубу, організованого за підтримки «Дзеркала тижня», заступник голови правління «Дочернего банка Сбербанка России» (Україна).

«На наш дочірній банк у материнському банку відкрита кредитна лінія у кілька сотень мільйонів доларів. 188,5 млн. доларів ми отримаємо вже до середини квітня, і в будь-який момент, за кілька годин, можемо отримувати фінансування, яке вимірюється у сотнях мільйонів доларів. І це як раз ті гроші, які акціонери реально готові направити на кредитування української економіки», — заявив він.

Ведяхін наголосив, що для того, щоб іноземні інвестори увійшли до України, їм потрібно розуміти хоча б середньострокову програму дій уряду — стосовно національної валюти, податків і того, як розвиватиметься економіка.

«Ми готові вкладати гроші в Україну. Це чудовий ринок, цілком зрозумілий для росіян і російського капіталу. Але зараз для нас немає найголовнішого — визначеності, в який бік і як розвивається процес. І, на жаль, поки її не буде, говорити про якісь принципові інвестиції в економіку України дуже і дуже важко», — відзначив він.

За матеріалами: "Дзеркало тижня" />  

Читайте также по теме