ГолосUA
15:59 12/12/2008

СБУ передала до Генеральної прокуратури справу депутата Бондарєва

Служба безпеки України направила до Генеральної прокуратури України для прийняття процесуального рішення матеріали щодо протиправних дій народного депутата України Костянтина Бондарєва.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними прес-центру, 3 грудня 2008 року народний депутат України, перевищуючи свої службові повноваження, втрутився в роботу слідчо-оперативної групи і перешкодив проведенню обшуку у кримінальній справі, порушеній 1 грудня ц.р. Генпрокуратурою за матеріалами СБУ за кількома статтями Кримінального кодексу України стосовно громадянки України, котра здійснила замах на заволодіння бюджетними коштами шляхом незаконного відшкодування значних сум ПДВ.

Як зазначають в СБУ, в діях Костянтина Бондарєва наявні ознаки правопорушень у сфері службової діяльності, які відповідно до ст.112 Кримінально-процесуального кодексу України віднесені до підслідності органів прокуратури.

«Не дивлячись на втручання політика, співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Генеральної прокуратури України припинили  діяльність організованого злочинного угруповання, що спеціалізувалося на незаконному відшкодуванні ПДВ, шахрайстві, незаконних операціях із векселями, контрабанді, ухиленням від сплати податків», — йдеться у заяві прес-центру. 

Читайте также по теме