ГолосUA
09:35 02/07/2010

СБУ перекрила міжнародний канал постачання психотропних речовин до України

Служба безпеки України викрила і припинила протиправну діяльність членів міжнародного наркоугруповання, які намагалися організувати контрабандний канал постачання особливо небезпечної психотропної речовини – метилендіоксипіровалерону (MDPV).

Про це сьогодні повідомила прес-служба кабінету міністрів України.

За повідомленням, регулярні поставки психотропних сумішей наркоугруповання планувало налагодити через міжнародні поштові експрес-відправлення з країн Балтії до України.

У результаті спецоперації СБУ в Києві затримано організатора контрабандного каналу – громадянина України, який мешкає в Черкаській області. З’ясувалося, що підозрюваний прибув до столиці, щоб отримати посилку із забороненими до ввозу наркотичними засобами. Психотропна речовина, розфасована у непрозорі пакети, була прихована від митного контролю в упаковках з чаєм.

Встановлено, що, отримавши наркотики, вітчизняні дилери мали організувати канали збуту через мережу Інтернет, а також у нічних клубах, на дискотеках та інших розважальних закладах столичного регіону і Автономної республіки Крим.

Управлінням СБ України в місті Києві порушено кримінальну справу. Затриманого взято під варту. Його чекає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до десяти років. Ведеться слідство. />  

Читайте также по теме