ГолосUA
08:26 06/06/2010

СБУ: Прокуратура воює за контроль над прослушкою

Колишні співробітники прокуратури, що зараз є народними депутатами, лобіюють ухвалення закону про оперативний контроль прокуратури за спеціальними технічними заходами, зокрема, і за таємним збором інформації.

Про це заявив народний депутат і генерал Служби безпеки України Олександр Скибінецький.

«Прокуратура зараз воює за контроль над застосуванням СТС (спеціальних технічних засобів – ред.) оперативними підрозділами», — наголосив він.

Він запевнив, що лобіюють ухвалення важливих для прокуратури рішень колишні співробітники цього відомства, обрані до Верховної Ради.

«Колишні співробітники прокуратури, а нині народні депутати подали до парламенту законопроект «Про удосконалення механізму захисту прав громадян при здійсненні оперативно-розшукової діяльності». Законопроект прийнятий у першому читанні, і він передбачає прокурорський нагляд, по суті, за всіма моментами роботи оперативних підрозділів правоохоронних органів. І перш за все — за матеріалами спеціальних технічних заходів. Прокуратура таким чином бере на себе не тільки нагляд, але ще і не властиві їй розпорядчі й дозвільні функції», — зауважив Скибінецький.

На думку народного депутата, прокурорський контроль над застосуванням спеціальних технічних засобів може мати негативні наслідки.

«Вважаю, що розшифровка перед прокуратурою змісту матеріалів технічного контролю посприяє не стільки зміцненню законності, скільки розширенню можливостей для просочування інформації і розпилювання відповідальності». – упевнений Скибінецький.

За матеріалами: Дзеркало тижня />  

Читайте также по теме