ГолосUA
09:51 08/06/2010

СБУ викрила факт привласнення держмайна на 39 млн.грн.

У Києві співробітники Служби безпеки України викрили злочинний механізм привласнення державного майна службовими особами одного з науково-дослідних інститутів України. Зловживаючи службовим становищем, посадовці державного підприємства незаконно заволоділи державним майном вартістю 39 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Встановлено, що в 2006 році виконувач обов`язків голови правління НДІ уклав договір міни нерухомого майна держпідприємства з комерційною структурою, зарєестрованою у Васильківському районі Київської області. Двоповерхову будівлю у Солом`янському районі Києва він обміняв на 22 персональні комп’ютери. Таким чином, нерухомість держпідприємства загальною площею 3,6 тисячі квадратних метрів перейшла у власність приватної фірми, яка проводила оптову торгівлю товарами народного вжитку.

Проведена експертно-економічна перевірка встановила, що укладення договору на обмін проводилось незаконно і без погодження з членами спостережної ради, а комерційна структура, яка стала власником будівлі, належить одному з посадовців науково-дослідного інституту. Внаслідок протиправних дій зловмисників державному підприємству завдано збитків на 39 мільйонів 24 тисячі гривень.

Управлінням СБУ у місті Києві порушено кримінальну справу за фактом розтрати грошових коштів державного підприємства в особливо великих розмірах організованою групою осіб. Ведеться слідство.

  />  

 

Читайте также по теме