ГолосUA
12:35 16/06/2010

СБУ викрила конвертаційний центр, який фінансував рейдерське захоплення підприємств Київщини

Співробітники СБУ припинили діяльність організованого злочинного угруповання, яке за допомогою протиправних схем вивело в «тінь» понад 400 мільйонів гривень. Привласнені кошти зловмисники використовували для рейдерського захоплення підприємств Київщини різних форми власності.  

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Встановлено, що для обернення безготівкових коштів у готівку та ухилення від оподаткування члени угруповання створили мережу з понад тридцяти буферних фірм та низки приватних підприємців у Києві та Житомирській області. Фіктивні підприємства ніби здійснювали реалізацію товарів народного вжитку та працювали у сфері послуг. Фактично ж ділки маніпулювали з фінансово-звітною документацією, поповнюючи готівкою підконтрольні членам угруповання банківські рахунки, відкриті на підставних осіб.

За рахунок отриманих коштів члени угруповання фінансували вторгнення на територію промислово-виробничих і торгових підприємств Київщини, здійснювали юридичну підтримку протиправних схем та вирішення питань у судах.

Злочинну діяльність тіньової фінансової структури припинили співробітники Управління СБУ в місті Києві. У результаті спецоперації проведено обшуки в офісних та житлових приміщеннях конвертаційного центру та виявлено 22 комп’ютери, обладнаних системами банк-клієнт, на яких, окрім тіньової бухгалтерії угруповання, зберігалися рейдерські схеми протиправного захоплення у Київському регіоні підприємств, частина акцій яких належить державі. Вилучено також печатки 30 фіктивних комерційних підприємств, що використовувались членами угруповання.

За даним фактом СБУ порушено кримінальну справу. Слідство триває. />  

 

Читайте также по теме