ГолосUA
09:34 15/07/2010

СБУ викрила схему легалізації прибутків від порнобізнесу

У Волинській області співробітники СБУ виявили схему легалізації доходів, одержаних від незаконної діяльності по виготовленню, збуту та розповсюдженню зображень і відеопродукції порнографічного характеру.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі СБУ.

У лютому ц.р. у Луцьку СБУ спільно із органами міліції ліквідували діяльність порностудії, де виготовлялись відеоматеріали порнографічного характеру та у режимі on-line транслювались на 50 інтернет-сайтах.

Діяльність протиправного бізнесу поширювалася не лише на регіон, а й на територію сусідньої держави. Організатори цієї злочинної групи, разом з громадянкою Польщі здійснювали пошук та вербування молодих жінок у Волинській області, яких згодом переправляли у Республіку Польща. У м. Щецин їх примусово залучали до роботи у порнобізнесі. Дівчата змушені були працювати в порностудії по 12 годин на добу, без вихідних, з обмеженням свободи пересування, забороною виходу в місто.

СБУ стосовно організаторів порностудії — громадянина Німеччини та директора одного з місцевих модельних агентств порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3. ст.28, ч.3. ст.301 (виготовлення, збут та розповсюдження порнографічної продукції вчинене організованою групою осіб) за ч.3 ст.149 (торгівля людьми вчинена організованою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Згодом, співробітники Служби безпеки України виявили та припинили схему легалізації доходів отриманих злочинцями від цього бізнесу.

Кошти, які платили клієнти порностудії, 2 євро за хвилину, надходили на рахунок німецької фірми, що була спеціально створена громадянином Німеччини для акумуляції прибутків. Він же, за домовленістю з директоркою луцького модельного агентства, передавав їй переказом до України частину зароблених коштів. Для легалізації прибутків, у відділенні одного з українських банків, за її дорученням було відкрито картковий рахунок. Протягом трьох місяців через цей рахунок було «відмито» близько 16 тисяч Євро.

У червні ц.р. СБУ стосовно організаторів цієї схеми порушено кримінальну справу за ч.2. ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

 

Читайте также по теме