ГолосUA
07:58 20/11/2008

СБУ вилучила сервер сайту з інформацією про поставки зброї

СБУ вилучила сервер сайту інтернет-видання Daily-UA, на якому містилася інформація про поставки зброї до Грузії.  

Як повідомило видання «Коммерсант-Украина», вилучення провели в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці, порушеної у відповідь на публікації в інтернеті секретних матеріалів.

Вранці 18 листопада співробітники СБУ прийшли в офіс провайдерської фірми сайту Daily-UA і здійснили вилучення серверів. Як повідомили в прес-службі СБУ, це було зроблено в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розголошенням державної таємниці.

Кримінальну справу було порушено 22 жовтня у відповідь на публікацію в інтернеті копії листа «Укрспецекспорту» із грифом секретності і коментарі до нього голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування фактів постачання до Грузії української військової техніки Валерія Коновалюка.  

Напередодні Валерій Коновалюк дав свідчення СБУ у цій справі і демонстрував журналістам документ, який, за його словами, і став причиною порушення кримінальної справи. Члени профільного парламентського комітету не виключають, що долю Daily-UA можуть повторити і інші видання.

 

Читайте также по теме