ГолосUA
17:18 08/05/2009

СБУ захистило спиртзавод на Рівненщині

У Рівненській області Службою безпеки України викрито механізм протиправного заволодіння майном державного підприємства «Зірненський спиртовий завод», одного з небагатьох промислових об’єктів Березнівського району. />  

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі СБУ.
 

Зокрема, співробітники СБУ затримали три вантажні автомобілі без будь-яких документів, якими з території заводу в супроводі посадових осіб підприємства, вивозилось понад 84 тис. літрів спирту на суму близько 3 млн. гривень.
 

Крім того, у правопорушників вилучено готівкові кошти, отримані за реалізацію не облікованої продукції, в сумі 90 тис. грн., вогнепальна зброя, документи «тіньової» бухгалтерії.
 

Встановлено, що посадові особи ДП «Зірненський спиртовий завод» штучно занижували обсяги виходу продукції із сировини. При цьому, на підприємстві накопичувався надлишковий спирт, який у подальшому вивозився вантажівками і використовувався для незаконного виробництва алкогольних напоїв на території області та за її межами.
 

Слідчим відділом УСБУ в Рівненській області стосовно посадових осіб ДП «Зірненьский спиртовий завод» порушено 2 кримінальні справи за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службового становищем, вчинені в особливо великих розмірах».
 

Одна особа затримана, її взято під варту.
 

 

Читайте также по теме