ГолосUA
08:42 08/04/2009

СБУ знайшла 11 картин

У результаті спецопераці співробітники СБУ затримали особу, причетну до викрадення картин з Музею радянського образотворчого мистецтва ім. І.Д.Буханчука у с. Кмитів Коростишівського району Житомирської області та знайшли викрадені картини.  

Як повідомили у прес-центрі СБУ, викрадачі переховували картини в орендованій квартирі у Дніпровському районі столиці. Оперативники виявили 11 згорнутих у рулони полотен художників Григор‘єва, Непийпива, Медвецького, Аракеляна, Чуйкова, Байрамова тощо.

На кількох картинах відсутній підпис автора. За попереднім оглядом, серед них є полотна, які належать пензлю Яблонської. Наразі експерти вивчають відповідність знайдених картин оригіналам.

Затриманий 35-річний громадянин України, раніше судимий за зберігання наркотиків, переданий до органів МВС, які проводять розслідування у цій кримінальній справі. Особу його спільника встановлено, він розшукується правоохоронними органами.

Нагадаємо, що в ніч з 31 січня на 1 лютого 2009 року з Житомирського музею були викрадені 17 полотен відомих художників. Одразу після скоєння злочину СБУ підключилась до пошуків картин. Було проведено масштабну оперативно-пошукову роботу, в результаті якої витвори мистецтва повернуто.  

 

Читайте также по теме