ГолосUA
13:06 19/06/2009

СБУ знову заборонила Григоришину в’їжджати в Україну

Апеляційний адміністративний суд Києва дозволив російському бізнесмену Костянтину Григоришину в’їжджати в Україну, але СБУ видала нову постанову, якою заборонила йому в’їзд до 2014 року.

Як повідомила адвокат К. Григоришина Ганна Коротка, у середу апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції, який визнав незаконними дії СБУ про заборону її підзахисному в’їжджати на територію України протягом п’яти років, пише «Українська правда».

Також суд першої інстанції скасував постанову про заборону на в’їзд К. Григоришину, підписану заступником глави СБУ Тиберієм Дурдинцем.

Це рішення СБУ оскаржила в Апеляційному адміністративному суді Києва, який відмовив спецслужбі у задоволенні скарги. Рішення Апеляційного адміністративного суду Києва про дозвіл К. Григоришину на в’їзд в Україну набуло чинності з моменту оголошення, повідомила Ганна Коротка.

Водночас, за словам джерела «Української правда», після рішення суду СБУ винесла повторну постанову, згідно з якою К. Григоришину заборонено в’їзд в Україну до 2014 року.

Нагадаємо, у грудні 2008 року К. Григоришин дав інтерв’ю «Українській правді», після чого на п’ять років йому було заборонено в’їжджати на територію України. /> СБУ пояснило, що це було зроблено у зв’язку з «протиправною діяльністю Григоришина, пов’язаною з організацією низки рейдерських захоплень стратегічно важливих державних підприємств у енергетичної галузі».

 

Читайте также по теме