ГолосUA
17:12 19/03/2010

Сейсмологічну стійкість в Києво-Печерській лаврі не перевіряли — експерт

Перевірку сейсмологічної стійкості в Києво-Печерській лаврі не проводили, заявив журналістам заступник директора Інституту геофізики ім. Субботіна Національної академії наук України Олександр Кендзер. />  

Це пов’язано з тим, що законом не передбачена обов’язкова перевірка. «Все залежить від бажання. Наприклад, ми перевірили Софію Київську. Там були деякі елементи, які треба було укріпити на всяк випадок», — сказав О. Кендзер.
 

Крім того, експертами перевірено Дніпровську ГЕС. В результаті споруда визнана такою, що відповідає вимогам сейсмологічної стійкості.

В той же час, за його словами, на всіх АЕС в Україні мають бути створені сейсмічні станції, які досліджуватимуть активність території. «На кожній атомній станції має бути сейсмічна станція, яка буде реєструвати, як же коливались грунти під час землетрусу і має бути ще система сейсмічних станцій, яка буде контролювати геодинамічну ситуацію навколишнього району. Така вимога МАГАТЕ, і, я думаю, що скоро такі станції будуть створені», — сказав він.

 

Читайте также по теме