ГолосUA
12:31 29/12/2008

Секретаріат Президента: або тариф на газ зросте, або «Нафтогаз» збанкрутіє

У Секретаріаті Президента припускають, що в наступному році в Україні зростуть тарифи на газ, або НАК "Нафтогаз" стане банкрутом.

Про це на брифінгу заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак.

Як пояснив Олександр Шлапак, в законі про Держбюджет-2009 передбачено всього 1,6 млрд грн на покриття різниці між вартістю імпортного газу та вартістю його реалізації всередині країни. Проте, на його думку, цієї суми недостатньо, оскільки потрібно найменше 9,2 млрд грн при умові курсу 7,5 грн за дол. З цих розрахунків О.Шлапак зробив припущення, що в наступному році в Україні очікується або зростання тарифів на газ або доведення до банкрутства НАК "Нафтогаз". /> Згадуючи про переговори НАК "Нафтогаз" та "Газпрому", О.Шлапак заявив, що у вівторок з Москви має повернутися керівник НАК "Нафтогаз" Олег Дубина, який виступить з цього приводу.
Відповідаючи на запитання, чи можливі інші крім грошових форм розрахунку за газовий борг, він повідомив, що розглядається декілька джерел покриття боргу, в тому числі передоплата з боку "Газпрому" за транзит Україною російського газу в 2009 р. Однак в цьому питанні РФ висуває свої вимоги, сказав він.

 

Читайте также по теме