ГолосUA
06:20 13/10/2008

Секретаріат Президента обіцяє кримінальну відповідальність за блокування виборів

Заступник Глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин вважає, що учасники блокування Указу Президента про позачергові вибори парламенту мають понести кримінальну відповідальність. 

Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Секретаріату Президента.

Зокрема, це стосується судді Окружного адміністративного суду міста Києва Келеберди В.І., який 10 жовтня 2008 року виніс ухвалу про забезпечення позову БЮТ, згідно з якою зупинено дію Указу. 

"Судді було відомо про незаконність забезпечення позову в спосіб, який зупиняє виборчий процес, а також про те, що відповідний спір непідвідомчий адміністративному суду", — наголосив Ігор Пукшин.

Він повідомив, що у день винесення "незаконної ухвали у Вищому адміністративному суді України було проведено семінар, на якому зазначеному судді було роз’яснено про те, що спори щодо конституційності указів Президента України про призначення виборів належать до юрисдикції Конституційного Суду України". 

Відтак, за словами чиновника, ухвала про забезпечення позову БЮТ є "завідомо неправосудним рішенням і на цей факт мають прореагувати органи прокуратури", порушивши справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що ухвалою судді Окружного адміністративного суду Києва від 10 жовтня заборонено вчиняти дії, спрямовані на дострокове припинення повноважень Верховної Ради України, Центральній виборчій комісії заборонено вчиняти дії, спрямовані на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів України. Таке рішення винесено на забезпечення судового позову БЮТ.  />  

Читайте также по теме