ГолосUA
08:29 29/01/2010

Секретаріат Президента: Проблеми у бюджетній сфері в цьому місяці загострилися

Секретаріат Президента оприлюднив аналіз надходження доходів та здійснення видатків держави з початку року, у якому сказано, що наявний бюджетний ресурс дозволяє фінансувати на сьогодні лише видатки із заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальні виплати.

Інші захищені видатки практично не фінансуються, повідомила прес-служба глави держави.

У повідомленні зокрема, зазначається, що уряд не може відмовитися від такого знаряддя використання бюджетних коштів на свій розсуд, як Стабілізаційний фонд. Сьогодні єдиним чинним законом, що регламентує діяльність Стабілізаційного фонду є Закон України «Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Закріплені у ньому напрями використання коштів не мають нічого спільного із, наприклад, фінансуванням за рахунок коштів фонду заходів із забезпечення у 2010 році сільських і селищних рад газетою «Урядовий кур’єр» (на що мають витратити майже 8 млн. грн.).

«Замість того, щоб представити бюджет і надати можливість суспільству зрозуміти, в яких умовах воно буде жити у цьому році, уряд приховує реальний стан речей, вдаючись до ручного керування видатками. Фінансування всього, що не передбачає отримання людьми грошей на руки – припиняється. Водночас те, що люди отримують гроші дозволяє створювати протягом короткого часу ілюзію благополуччя», — сказано в повідомленні.

 

Читайте также по теме