ГолосUA
14:04 02/12/2008

Секретаріат Президента: Ющенко правомірно став головою НСНУ

Секретаріат Президента вважає, що очолювання Віктором Ющенком партії «Народний Союз «Наша Україна» не порушує Конституцію і законодавство.

Про це сьогодні заявила заступник голови Секретаріату Марина Ставнійчук під час брифінгу.

«Важливо розуміти — формально-правових підстав говорити про порушення (у зв’язку з обранням Ющенком лідером НСНУ), насамперед положень Конституції і положень закону про політичні партії, на сьогоднішній день немає», — сказала вона. />  За її словами, з’їзд НСНУ ще не закінчив свою роботу, буде його другий етап, на якому будуть внесені зміни до статуту партії. Вони розмежують функції політичного лідера з організаційно-розпорядчими функціями керівників партії.

Ставнійчук підкреслила, що партія фактично обрала Ющенка своїм лідером, але юридично це оформлять після проведення другого етапу з’їзду і внесення відповідних змін до статуту.

Нагадаємо, Віктор Ющенко розцінює своє обрання лідером партії «Народний Союз «Наша Україна» як символічне.
Мін’юст має намір офіційно зареєструвати його лідером НСНУ після того, як завершиться процес формування керівних органів партії на її наступному етапі з’їзду.
Як ми вже повідомляли, 29 листопада НСНУ обрала своїм лідером Віктора Ющенка замість голови фракції блоку «Наша Україна — Народна Самооборона» В’ячеслава Кириленка.

 

Читайте также по теме