ГолосUA
18:41 01/04/2010

Семиноженко хоче поглибити гуманітарну співпрацю з Росією

Віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко наголошує на необхідності поглиблення та розвитку співпраці між Україною і Росією в гуманітарній сфері.

Про це він заявив під час зустрічі з радником Президента Російської Федерації Михайлом Швидким, повідомили у прес-службі уряду.  

У ході зустрічі обговорювався комплекс актуальних питань розширення співпраці між Україною і Росією в таких напрямках як освіта, наука, культура. Зокрема, учасники зустрічі висловилися за поглиблення двостороннього співробітництва щодо обміну досвідом серед студентської та творчої молоді, а також збільшення терміну таких навчань. Володимир Семиноженко висловив побажання збільшити кількість квот на наступний рік у навчальних закладах Росії для української молоді. Також сторони підтримали ідею проведення круглих столів за участю громадських діячів та представників ЗМІ обох країн.

Окрім того, під час зустрічі обговорено питання святкування 65-ї річниці Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Віце-прем’єр-міністр України повідомив про затвердження плану заходів із відзначення Дня Перемоги. Він наголосив, що відзначення 65-ї річниці Великої Перемоги в Україні відбудеться на високому рівні, оскільки Координаційну Раду з цього питання очолює особисто Президент України Віктор Янукович, а Організаційний комітет – Прем’єр-міністр Микола Азаров. Володимир Семиноженко також повідомив, що до Дня Перемоги приурочено відкриття у Києві пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу Івану Кожедубу.

У свою чергу Михайло Швидкий запропонував активніше використовувати проведення спільних заходів серед представників культури, а також провести дні освіти в Україні і Росії.  

 

Читайте также по теме