ГолосUA
08:02 29/11/2009

Серед постраждалих від вибуху «Невського експреса», ймовірно, є українець

Серед постраждалих внаслідок вибуху «Невського експреса» в Росії, ймовірно, є громадянин України.

Прес-служба Російської залізниці оприлюднила список потерпілих в аварії поїзда N166 сполученням «Москва-Санкт-Петербург» («Невський експрес»), в якому є, можливо, громадянин України.

Російська залізниця повідомила, що до центральної районної лікарні міста Боровичі (райцентр Новгородської області) госпіталізований Кирило Верич 1971 року народження, який, ймовірно, є громадянином України. />  

Нагадаємо, 27 листопада 2009 р. в 20:25 за київським часом на 284 км Жовтневої залізниці на перегоні Альошкіно-Угловка з рейок зійшли два останні вагони пасажирського поїзда-експреса N166 "Нєвський експрес", що прямував з Москви до Санкт-Петербурга. Ймовірна причина аварії — підрив невстановленого вибухового пристрою. За даним фактом порушена кримінальна справа за ст.205 Кримінального кодексу РФ "тероризм" і за ст.222 (незаконний обіг зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв) КК РФ. За даними Генеральної прокуратури РФ, число загиблих складає 30 осіб. За даними МНС, в поїзді всього разом з машиністом і провідниками знаходилися 682 людини.
 

Разом з тим, заступник голови комітету Держдуми з питань безпеки Геннадій Гудков заявив, що у справі вибуху «Невського експресу» помітний кавказький слід, або, навпаки, імітація кавказького почерку з метою спрямування суспільної думки на підтримку націоналістів.

 

Читайте также по теме