ГолосUA
14:50 17/09/2010

Середній та малий бізнес відчує зниження податкових ставок — Ярошенко (додано ГОЛОС)

Середній та малий бізнес протягом наступних 4 років відчує поступове зниження основних податкових ставок.

ГОЛОС

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко у вступному слові на засіданні Кабінету Міністрів, передав кореспондент ГолосUA. />  

“Середній та великий бізнес отримає реальне зниження податкового навантаження за рахунок зменшення ставок основних загальнодержавних податків”, — зазначив він.

Урядовець повідомив, що згідно з новим Податковим кодексом, ставка на прибуток буде знижена на 6% вже з 1 січня 2011 року, а з 2014 податок на прибуток щороку буде знижуватись на 1% до рівня 16%. Також планується на 10 років звільнити від оподаткування податком на прибуток підприємства, які працюють в галузі легкої промисловості, готельного бізнесу, судно- та літакобудування.

Разом з тим міністр зауважив, що новим Податковим кодексом передбачено створення умов для оновлення виробничих потужностей, що буде стимулювати інвестиції і капітал, і зростання зарплати.

“Вже з 2014 року буде до 17% зменшено ставку ПДВ, а в 2011 році від сплати ПДВ будуть звільнені операції з металобрухтом, зерновими культурами, лісом”, — наголосив Ф. Ярошенко.

Також він додав, що такі дії сприятимуть зменшенню вартості готової продукції для кінцевих споживачів.

Н. Виноградська
  

Читайте также по теме