ГолосUA
18:54 14/02/2011

СЕС бореться з менінгококовою інфекцією на Закарпатті

Санепідемслужба проводить комплекс протиепідемічних заходів по боротьбі з менінгококовою інфекцією у Закарпатській області.

Про це повідомив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко, передала прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

С. Риженко підтвердив, що 15 січня у м. Ужгород та 25 січня у м. Перечин зареєстровано по 1 випадку захворювань на менінгококову інфекцію дітей ромської народності. “Встановлено медичне спостереження за контактними особами у вогнищі інфекції. Під час спостережень в осередку інфекції виявлено 3 випадки захворювань з легкими формами менінгококової інфекції (назофарінгіт)”, — сказано у повідомленні прес-служби.

За даними відомства, проведено бактеріологічне обстеження 191 особі, що мешкають в місцях компактного проживання ромів. При цьому було виявлено 35 носіїв збудника менінгококової інфекції. Їм проведено санацію в умовах стаціонару.

Станом на 14 лютого на стаціонарному лікуванні залишається 2 хворих на менінгококову інфекцію. Решта після лікування та контрольного обстеження виписані із стаціонару.

“Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець та Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко тримають ситуацію під особистим контролем”, — повідомили у МОЗ.

Нагадаємо, 28 січня цього року в центральну міську клінічну інфекційну лікарню Києва у вкрай важкому стані було доставлено дитину, учня 2-го класу з діагнозом “менінгококова інфекція, менінгокококцемія”. Хлопчика госпіталізували у реанімаційне відділення, де лікарі задіяли увесь комплекс реанімаційних заходів. Проте стрімкий перебіг захворювання та вкрай важкий стан дитини призвели до смерті.

Читайте также по теме