ГолосUA
07:42 16/11/2009

Севастополь допоможе з роботою артистам ЧФ Росії, яких вирішили скоротити

Севастопольська міська держадміністрація допоможе в працевлаштуватись артистам творчих колективів Чорноморського флоту Російської Федерації, які опинилися під загрозою скорочення.

Про це повідомили в прес-службі СМДА.

Як відзначили в прес-службі, Міністерство оборони РФ вже прийняло рішення про скорочення.

За словами першого заступника глави міста Володимира Казаріна, Севастопольська міська держадміністрація докладе всіх зусиль, щоб зберегти для жителів і гостей міста такі прославлені заслужені колективи як «Ансамбль пісні і танцю Чорноморського флоту», «Подвір’я» і ряд інших: «Адміністрація усвідомлює важливість збереження культурного потенціалу міста. Ми зобов’язані зберегти не лише самі колективи, але й дати їм можливість продовжувати творчу діяльність».

Для цього, за словами В. Казаріна, управлінням культури і туризму міської держадміністрації проводиться робота з пошуку ставок в діючих установах культури міста.

У свою чергу начальник управління культури і туризму Тетяна Зеніна повідомила, що на сьогодні в управління вже зверталися за допомогою учасники таких колективів, як музичний квартет «Каламбур», театр пісні «Подвір’я», шоу-група «Мюзік-екс» Матроського клубу, а також камерний ансамбль «Алегро» і «Морська душа» Будинку офіцерів флоту РФ.

Т. Зеніна відзначила, що з жовтня поточного року шоу-група «Мюзік-екс» офіційно числиться у складі трупи Севастопольського Центру культури і мистецтв, а після 15 грудня до складу трупи увійде театр пісні «Подвір’я».

Що стосується колективу «Морська душа», то, за словами Т. Зеніної, управлінням на адресу командування Чорноморського флоту РФ направлено листа про необхідність збереження вказаного колективу. За попередніми даними, колектив «Морська душа» продовжить свою діяльність при Будинку офіцерів флоту РФ.

Зеніна також відзначила, що у випадку, якщо скорочення творчих колективів установ культури Чорноморського флоту буде продовжено, для працевлаштування артистів розглядатимуться окрім СЦКМ також Балаклавський центр культури і дозвілля, Культурний комплекс «Корабел» і Український культурно-інформаційний центр.

За матеріалами: «proUA.com»

 

Читайте также по теме