ГолосUA
10:13 22/06/2010

Севастополь хоче збільшити плату за перебування ЧФ РФ у місті в чотири рази

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов має намір наполягати на збільшенні суми, що виділяється Севастополю в якості компенсації за базування частин російського Чорноморського флоту в чотири рази.

Про це він повідомив на прес-конференції.

Посадовець зазначив, що в поточному році сума компенсації складає 107 млн. грн. Однак при цьому в Севастополі збільшилася ставка арендної плати за земельні ділянки, котрі займає Чорноморський флот. Крім того, сума компенсації, на думку чиновника, розраховується з тієї кількості російських військовослужбовців, котра «не є коректною». «Сьогодні цифра участі російського флоту в розвитку Севастополя, за наявною методикою, спирається на 15 тисяч військовослужбовців. Я думаю, що це не зовсім правильно», — сказав В. Саратов.

Крім 15 тис. військовослужбовців, у їх сім’ях є 7 тис. дітей, які «теж є севастопольцями і користуються всім». Також у Севастополі живуть колишні російські військовослужбовці, які пішли на пенсію, їх близько 6,5 тис. осіб, до цього числа входять їхні дружини. «Це теж люди, які не працювали на державу Україна», — зазначив В. Саратов. Додатково в місті живуть військові пенсіонери, яких називають «радянськими офіцерами». Кількість «радянських офіцерів» з дружинами в Севастополі становить близько 5,5 тис. осіб.

«Я вважаю, що коректно говорити про те, що сьогодні до Чорноморського флоту пряме відношення, я підкреслюю, пряме, а не непряме (їхніх дружин ми вже не рахуємо, тому що вони працюють на українських підприємствах і платять податки), мають не 15, а 52 тисячі військовослужбовців », — підсумував В. Саратов. При цьому він зізнався, що його розрахунки навряд чи будуть прийняті до уваги верховною владою. «Що з цього вийде, я не готовий поки сказати, але ми всі документи вже підготували», — сказав він.

За матеріалами: «Е-Крым» />  

Читайте также по теме