ГолосUA
15:04 22/06/2010

Севастополь сприятиме приватизації службового житла військовослужбовцями ЧФ РФ

Адміністрація Севастополя сприятиме приватизації службового житла військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації.

Про це заявив журналістам на брифінгу голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов, передала прес-служба СМДА.

«Адміністрація сприятиме в приватизації житла моряками російського флоту, але оскільки житло службове, російське керівництво повинне надати такий документ, який би підтверджував право власності офіцера на квартиру, що дарувала йому або містом Москвою, або російською державою. Як тільки буде таке рішення, ми знайдемо механізм приватизації», — зауважив він.

За словами голови адміністрації, хоча позиція російського Міністерства оборони і полягає в тому, що житло для російських моряків в Севастополі повинне бути службовим, питання про приватизацію все одно буде підняте 24 червня під час зустрічі з міністром оборони Російської Федерації в Севастополі.

За словами головного чиновника міста, необхідність обговорити це питання пов’язана з тим, що «орієнтовно з російського Чорноморського флоту, згідно з даними, звільняється близько 1100 чоловік, з яких приблизно 40 відсотків залишається в Севастополі. У результаті — за 13 останніх років в місті залишилися близько 6 тисяч колишніх офіцерів, що мають право на квартиру, але що не мають права власності на ту квартиру, в якій жили».

«При рішенні цими офіцерами проблеми власності на квартири, місто обов’язково знайде механізм їх приватизації, тому що ми маємо великий досвід щодо прийому об’єктів комунальної власності», — підсумував В. Саратов. />  

Читайте также по теме