ГолосUA
08:47 29/10/2008

Северінсен порадила Україні не проводити дострокових виборів

Колишній доповідач ПАРЄ в Україні Ханне Северінсен вважає, що долучати українські суди до вирішення нинішніх політичних суперечок в державі є «не дуже доброю ідеєю». Про це вона повідомила в інтерв’ю “Німецькій хвилі”.

За словами Ханне Северінсен, проведення позачергових виборів є питанням політичним, і політики мають розглядати його саме в такій площині без особистих упереджень. «Особисті антипатії не мають керувати державою»,- сказала Ханне Северінсен.

Северінсен наголосила, що нині політики мають розібратися між собою самі без залучення судів і дійти згоди, щоб не проводити вибори, оскільки останнє волевиявлення відбулося лише рік тому, і нині панує економічна криза. «У нинішній ситуації, — зауважує Северінсен, — дуже допомогло б, якби в Україні раніше відбулася реформа судочинства». На її думку, тоді б приток іноземних інвестицій збільшився, а політики не могли би використовувати судочинство, як засіб для вирішення політичних проблем. «Завжди виникали нові надзвичайні питання на порядку денному, і ми так досі й не побачили реформи судочинства, про яку говорили дуже багато років»,- констатує Ханне Северінсен.

 

Читайте также по теме