ГолосUA
06:32 17/07/2009

Шахтарі на Донбасі оголосили підземний страйк

На трьох шахтах Державного підприємства «Макіїввуголь» 32 гірника відмовилися підніматися на поверхню, вимагаючи у транспортників управління «Макіїввпогрузтранс» нормальних умов для своєї роботи.

Про це повідомив Донецьк.proUA.

За інформацією диспетчерської служби, з першої зміни не виїхали на поверхню гірники шахт ім. С. Г. Кірова (14 чоловік), «Ясинівська-глибока» (10 чоловік) і «Чайкіно» (8 чоловік) ДП «Макіїввуголь».

Як повідомила прес-служба Донецької ОДА, причина інциденту — невідвантаження вугілля підприємством ВАТ «Макгрузтранс» і повернення його в ДП «Макіїввуголь».

Як повідомила керівник прес-служби ДП «Макіївуголь» Віра Лященко, «Макіївпогрузтранс» з понеділка «не постачає вагони до шахт, тому вугілля не вивозиться, а вивалюється на аварійні склади, що приводить до здорожчання виробничих витрат, погіршення якості здобутого вугілля. А на шахті ім. Кірова, наприклад, взагалі немає аварійного складу. Результатом може бути все що завгодно, аж до техногенної катастрофи».

Лященко відзначила, що до 2006 року управління «Макіївпогрузтранс» входило до складу ДП «Макіївуголь», але потім відокремилося в самостійну державну виробничу одиницю.

 

Читайте также по теме