ГолосUA
09:52 20/03/2009

Шамшур вдруге не прийшов на зустріч із Партією регіонів

Кандидат на посаду голови Міністерства закордонних справ Олег Шамшур вдруге не зустрівся з фракцією Партії регіонів.

Про це кореспонденту ГолосUA у кулуарах Верховної Ради повідомив депутат від ПР Олександр Єфремов.

«До ранку ніяких пропозицій до нас не надходило. У нас було засідання, і після нього, коли ми зайшли до зали Верховної Ради, нам знову через когось зателефонували і повідомили, що О.Шамшур шукає, як можна з нами зустрітися. Гадаю, така поведінка — це просто фарс, тому що, якщо людина не знає, які двері куди відкриваються, то тоді варто поставити запитання, як він може працювати міністром», — сказав він.

На запитання журналіста, чи могла зустріч з О.Шамшуром вплинути на позицію фракції ПР у голосуванні, О.Єфремов наголосив, що у випадку позитивних відповідей на їхні запитання, він не виключає, що депутати від Партії регіонів могли переглянути своє рішення. На його думку, заяви коаліції щодо розгляду кадрових питань на наступному тижні, є недоречними, оскільки депутати оголосили роботу в регіонах у цей період.

«Ми хочемо зробити масові страйки, на яких люди будуть висловлювати свою думку, виходячи з їхньої точки зору, ми будемо формувати свою позицію», — сказав О.Єфремов.

Нагадаємо, 17 березня Президент України Віктор Ющенко кандидатуру Олега Шамшура на пост міністра закордонних справ. Тоді фракція Партії регіонів заявила не буде брати участь у голосуванні, проте того ж дня коаліція прийняла рішення запросити у четвер, 19 березня на засідання фракції Олега Шамшура, проте останній на зустріч не прийшов.

Олег Шамшур випускник факультету міжнародних відносин університету імені Тараса Шевченка. З 1998 по 2003 працював радником-посланником в посольстві України в країнах Бенілюксу, під керівництвом Володимира Хандогія. Після повернення з Брюсселя, став начальником управління Європейського Союзу в Міністерстві закордонних справ, а в 2004-2005 – заступником міністра. Шамшур посів місце Олександра Чалого. До грудня 2008 року займав посаду посла України в Сполучених Штатах Америки.

 

Читайте также по теме