ГолосUA
14:40 10/02/2010

Шансів оскаржити вибори у БЮТ поменшало — експерт

Шансів оскаржити вибори у Блоку Юлії Тимошенко поменшало.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

“Крапку в оскарженні результатів виборів має поставити ЦВК і Вищий адмінсуд. Ці ж дні мали бути предметом оскаржень рішень ДВК, де мали факти порушень на місцевому рівні, якщо цього не відбулось то це може створити певні проблеми, бо у випадку, коли справа оскарження результатів виборів дійде до Вищого адмінсуду, суд буде керуватись офіційними документами про недійсність виборів, а не брати до розгляду прості свідчення людей”, — зазначив експерт.

За його словами підстав для оскарження виборів у команди юристів Юлії Тимошенко й так було не дуже багато, а від сьогодні вони втратили можливість оскаржувати рішення дільничних виборчих комісій.

Експерт також зазначив, що результати виборів БЮТ буде оскаржувати саме в тих регіонах, де Віктор Янукович отримав найбільшу перевагу, тобто на Сході України. Там, на його думку, юристи остерігаються політичного тиску на суддів, тому намагаються підготувати всі документи якомога краще, або взагалі перенести розгляд в Київ. Цим, за словами Ігора Когута, і пояснюється відсутність фактів позовів до суду у цей період. “До того ж, якщо суд там винесе рішення про легітимність цього голосування, то й всі інші суди будуть також розглядати всі інші скарги за принципом цього прецеденту. Неакуратна документація може стати тим, що вся судова кампанія провалиться вже на цьому етапі” — зазначив директор Лабораторії законодавчих ініціатив

К.Коваленко

 

Читайте также по теме