ГолосUA
11:42 19/06/2009

Ще чотири вулиці Києва переведено на односторонній рух

Сьогодні чотири вулиці центра Києва перевели на односторонній рух.

Про це заявив перший заступник київського міського голови Денис Басс, передав кореспондент ГолосUA.

Так, лише в односторонньому напрямку тепер треба їздити вулицею Олеся Гончара (від вул. Велика Житомирська до вул. Ярославів вал), вулицею Стрілецькою (від вул. Ярославів вал до вул. Велика Житомирська), вулицею Стрітенською (від вул. О. Гончара до вул. Стрілецької) і вулицею Ярославів вал.

До кінця 2009 року-початку 2010 року у міській раді планують також перевести частину вулиць у Голосіївському, Солом’янському та Святошинському районах у вулиці з одностороннім рухом.  

«Наше основне завдання — перевести рух у чотирьох районах: Святошинському, Солом’янському, центрі місті та Подолі. Найближчим часом ми завершимо роботи по переведенню в односторонній режим 15 вулиць Подільського району. Таким чином ми його розвантажимо», — зазначив Д. Басс.

За його словами, вулиці з одностороннім рухом — європейська практика, яка успішно втілилася у життя в Лондоні і Парижі та позитивні наслідки якої можна побачити і в Києві. Зокрема, на 16% зменшилася кількість заторів на вул. Червоноармійській, вул. Жилянській, вул. Саксаганського і вул. Горького після переведення їх в односторонній режим, що у свою чергу дозволило збільшити пропускну спроможність вулиць на деяких ділянках до 20-30%.

Крім того, як зазначив перший заступник київського мера, на вулицях з одностороннім рухом спостерігається менша кількість ДТП. Адже цього року на перехресті вул. Стрітенської було зафіксовано 143 ДТП, внаслідок яких постраждало 15 осіб.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме