ГолосUA
16:35 05/11/2009

Ще сім українців потрапили в полон до сомалійських піратів

В Індійському океані в 285 милях від узбережжя Танзанії сомалійські пірати захопили балкер "Delvina" з українсько-філіппінським екіпажем на борту. Захоплення сталося в четвер, 5 листопада.

Корабель, який перевозив вантаж пшениці, за одними даними, прямував до Занзібару, за іншими, до Кенії. На його борту був екіпаж із 21 людини — сімох громадян України та 14 громадян Філіппін. Судно йшло під прапором Маршалових островів, а належить грецькій компанії «Meadway Shipping & Trading».

Представники власника "Delvina" поки відмовилися коментувати захоплення. Разом із тим, у грецькому міністерстві захисту громадянина, яке відповідає за берегову охорону, повідомили, що зв’язок із кораблем був втрачений після того, як капітан повідомив про атаку сомалійських піратів у 285-ти милях на схід від танзанійського узбережжя.

Крім "Delvina", в той же день сомалійські пірати атакували грецьке судно Theoforos 1, утім, його захистив турецький спецназ.

За словами експертів, захоплення балкера "Delvina" може стати новим рекордом сомалійських піратів, адже вони ще ніколи не захоплювали судна так далеко на півдні, фактично в районі Мадагаскару.

Нагадаємо, зараз у полоні сомалійських піратів перебувають 24 українських моряки з судна "Аріана", які були захоплені 2 травня.

За останніми даними, пірати вимагають за корабель і його екіпаж викуп у розмірі 10 мільйонів доларів.

За матеріалами: РИА-Новости

 

Читайте также по теме