ГолосUA
19:30 26/02/2010

Щоб не “нахапатися” комп’ютерних вірусів, треба використовувати ліценційне програмне забезпечення

Щоб не інфікувати свій комп’ютер вірусами, не треба користуватися “піратським” програмним забезпеченням.

Про це йшлося на прес-конференції, присвяченій поширенню торгівлі комп’ютерними вірусами і шляхам захисту від злочинних дій хакерів, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, спеціалісти зазначили, що інфікуватися вірусами можуть і домашні комп’ютери звичайних користувачів, і банківські системи, і навіть ресурси державних установ. Щоправда, державні структури уразити доволі складно – система захисту побудована дуже грамотно, але і там трапляються прогалини. />  
За словами фахівців, уражені вірусами домашні комп’ютери ризикують втратити всю збережену в них інформацію, часто робота комп’ютерів зовсім блокується. Для того, щоб уникати таких проблем, спеціалісти радять не використовувати «піратське» програмне забезпечення, правильно користуватися антивірусними програмами і вчасно їх поновлювати.

І хоча, як було зазначено на прес-конференції, український користувач не є найбільш привабливою метою порівняно з мешканцями США і Європи, у нас є інші проблеми. Одна з них – розповсюдження «піратського» програмного забезпечення, які містять більше 8 тисяч вірусів.

В.Фурманюк

 

Читайте также по теме