ГолосUA
08:12 23/12/2009

Щоб стати нотаріусом доведеться здавати тести Мін’юсту

Міністерство юстиції України ввело комп’ютерне анонімне тестування для кваліфікаційного відбору претендентів на посаду нотаріуса.

Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Як відзначили в прес-службі, електронна система тестування повністю усуває людський чинник і будь-який інший вплив під час встановлення результатів відбору кандидатів на відповідну професію. В результаті, усувається корупційний чинник під час складання кваліфікаційних іспитів при підборі претендентів.

За словами міністра юстиції Миколи Оніщука, успішне введення електронного анонімного тестування, перехід до якого готувався Мін’юстом майже 2 роки, стане першим кроком із введення аналогічної системи кваліфікаційного відбору і в інших галузях, де відбір претендентів передбачає конкурс як необхідна умову доступу до професії. Зокрема, вивчається можливість введення електронної системи тестування кандидатів на посади державних виконавців і судових експертів.

З початку введення у 2008 році тестових іспитів кандидатів на професію нотаріуса кваліфікаційний відбір пройшла більше тисячі трьохсот претендентів. Не подолали кваліфікаційний бар’єр близько 60% кандидатів. Причому, за результатами дворічних тестових іспитів, Мін’юст отримав тільки окремі скарги кандидатів, які висловлювали незгоду з результатами тестування.

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна», “proUA”

 

Читайте также по теме